Uque Kids Station

Uque Kids Station
A Station of Gorgeous and Fabulous Babies and Kids Apparel

Selasa, 15 Julai 2014

Testimoni Pelanggan Uque Kids Station

Assalamualaikum dan Salam Nuzul Al-Quran..

Hari ni tiba-tiba rasa nak upload sesetengah testimoni daripada pelanggan-pelanggan Uque Kids Station yang baik hati. Kebanyakan komen yang kami terima pastilah mengenai material baju yang sangat best (100% cotton) dan selesa (pastinya menyerap peluh yang sangat sesuai untuk kanak-kanak aktif) dan tak lupa juga betapa efisiennya service kami (order hari ini, esok sampai). Sebenarnya kena bagi kredit pada pihak Pos Laju juga.

 
Sebagai orang baru dalam dunia niaga, mulanya saya sangka bulan puasa ni sale kurang disebabkan kami hanya menjual baju tidur (pyjamas) dan bukannya baju raya. Tentunya di musim begini, baju raya kanak-kanak terutamanya baju kurung dan baju melayu yang menjadi sasaran pembeli. Namun sangkaan saya meleset sama sekali kerana hampir setiap hari ada sahaja sale masuk. Syukur Alhamdulillah. Rupa-rupanya rezeki tetap ada bila-bila masa seperti yang Allah kehendaki. Sebagai hamba-Nya wajib kita bersyukur dengan segala nikmat yang dikurniakan di bulan Ramadhan penuh berkat ini.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami, Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) masih menerima pendaftaran. Tempat adalah terhad.
Bengkel Asas Akaun di Shah Alam
Tarikh: 19.07.2014, Sabtu
Lokasi: Shah Alam.
Masa: 8.30pg -4.30ptg

PM saya untuk pendaftaran
atau terus klik sini http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com/
Boleh juga daftar melalui Pengurus online  Mahizan Nani 


Khamis, 10 Julai 2014

Kebaikan Bisnes Online

Rezeki Awal Pagi

Syukur Alhamdulillah, selepas sahur pagi ini buka sahaja inbox, ada mesej daripada pelanggan menyatakan bayaran telah dibuat pada pukul 3 pagi. Siapa sangka kan, ternyata inilah kelebihan berniaga secara online. Sebelum ini, pukul 2 pagi pun ada pelanggan order barang.

 Nak beli baju cantik untuk anak sempena Aidilfitri ? Klik Uque Kids Station


Antara kelebihan bisnes online :- 
  1. Bisnes 24 jam 

Perniagaan online anda boleh bergerak 24 jam sehari, 7 hari seminggu dan 365 hari setahun. Dengan erti kata yang lain perniagaan anda beroperasi tanpa henti. Jika anda berniaga secara online anda boleh tentukan sendiri berapa jam anda ingin jalankan perniagaan sehari. Walaupun anda tidak berada di hadapan laptop ataupun komputer anda masih mampu mendapatkan pelanggan! Ini kerana website anda di Internet berfungsi selama 24 jam sehari, bila-bila masa sahaja pelanggan boleh membuat tempahan di kedai online anda walaupun ketika anda sedang tidur! Dengan teknologi terkini yang ada sekarang semua ini mampu anda lakukan dengan kelebihan bisnes online. Berbeza dengan bisnes offline, ada yang bergantung kepada musim, ada yang bergantung kepada waktu bekerja rasmi dan pendek kata mempunyai had masa untuk dijalankan.

2. Kebebasan Masa Bekerja 

Satu lagi kelebihan bisnes online ialah anda boleh tentukan sendiri masa untuk anda bekerja. Bisnes online tersedia untuk dijalankan pada bila-bila masa. Sekiranya anda sudah memiliki pekerjaan tetap, anda masih boleh lakukan bisnes online anda selepas waktu bekerja. Pendek kata tiada had masa dan tiada kekangan untuk anda bekerja malah anda bebas tentukan masa anda.

3. Berniaga di Mana-mana Sahaja!

Jika anda mempunyai kedai secara online anda boleh uruskan kedai online anda dimana-mana sahaja anda berada asalkan anda mempunyai akses kepada Internet. Walaupun anda sedang bercuti di luar negara anda masih mampu menguruskan kedai anda dan mengetahui sama ada mendapat tempahan dari pelanggan ataupun tidak. Berbeza dengan kedai fizikal dimana anda harus berada di kedai anda dan tunggu pelanggan datang untuk membeli dari anda.

4. Tiada Perlu Sewa Pejabat atau Kedai 
Melalui bisnes online anda sebenarnya sudah memiliki pejabat dan kedai maya. Semua tempat adalah pejabat anda dan semua tempat adalah kedai anda. Anda cuma perlukan beberapa peralatan asas seperti laptop/PC dan talian internet. Selain itu anda boleh sewa tapak hosting atau memiliki nama domain perniagaan anda sendiri jika mahu nampak lebih profesional serta meningkatkan lagi kelebihan bisnes online anda.


5. Kos Murah/Tanpa Modal 
Modal permulaan yang boleh dikatakan agak rendah berbanding perniagaan secara offline. Anda boleh memulakan perniagaan online bermula dengan modal serendah RM200 ke RM1,000 malah boleh juga mula berniaga tanpa modal iaitu menggunakan sistem dropship di mana anda hanya bertindak sebagai orang tengah yang mempromosikan sesuatu perniagaan secara online. Sebagai dropshipper, tugas anda hanya promosi dan jual tapi kerja-kerja pembungkusan dan penghantaran produk dibuat oleh orang lain. Berbeza dengan perniagaan offline, anda sekurang-kurangnya perlu menyediakan modal sekitar RM3,000 walaupun untuk memulakan bisnes jual burger.


6. Jaringan Pelanggan Luas

Ini satu kebaikan utama berniaga online. Melalui Internet anda mampu mendapatkan ramai pelanggan jika kaedah pemasaran yang anda gunakan adalah bagus. Anda juga boleh mendapatkan pelanggan dari luar negara jika anda inginkan. Antara medium-medium yang anda boleh gunakan adalah blog, forum, website, Facebook dan macam-macam lagi. Jika anda mempunyai website, seluruh dunia mampu untuk melihat produk-produk yang anda niagakan, maka dengan ini anda bukan sahaja dapat berniaga dengan masyarakat di sekeliling anda, malah masyarakat yang berada di tempat lain hanya secara online.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A. Pendaftaran Bengkel Offline Asas Akaun masih dibuka
Tarikh: 19.07.2014, Sabtu
Lokasi: Shah Alam
Tempat- 2nd Floor PKNS Bizpoint Shah Alam
Masa: 8.30pg -4.30ptg.
Promo kelas-kelas lain
B. Pendaftaran untuk kelas-kelas berikut dibuka setiap hari:
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fanpage dan mula bisnes
3. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif
4. Kelas beriklan mudah.my
5. Kelas urus akaun wahm/soho, boleh pilih mana-mana kategori berikut, 2 trainer kewangan/akaun           bertugas
     -bengkel akaun sehari 19.07.2014, Shah Alam
     -kelas akaun online
     -personal coahing
6. Pendaftaran pengurus online akademi
7. Kelas belajar borong telekung solat
8. Kelas Bisnes Makanan Sunnah
9. Kelas mula bisnes projek raya
10. Beriklan dengan kami di sini http://sohodirectory.blogspot.com/
11. Tempahan blog bisnes --> 5-7 hari siap
Kenali kami, baca lagi tentang akademi di sini ya http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/
Bila sudah sedia, boleh hubungi saya  Mahizan Nani
atau emel terus ke mahizannani@gmail.com


Ahad, 29 Jun 2014

Ramadhan menjelma lagi..


Alhamdulillah.. Ramadhan muncul lagi..syukur kerana masih berpeluang menemui Ramadhan kali ini. Tahun ini, turn Najwa pula belajar berpuasa. Mujur dia mahu bangun bersahur pagi tadi, walaupun cuma makan 4 suap (itu pun mama kena suapkan) dan sebotol susu, harap-harap boleh bertahan hingga sekurang-kurangnya tengahhari nanti. Iman pula dah tahun ke 4, harapnya dia sudah boleh berpuasa penuh tahun ini.

Bagi diriku pula, Ramadhan kali ini aku bertekad untuk khatam al-Quran dalam masa sebulan ini. Dah dapat panduan bagaimana nak habiskan surah setiap hari, moga Allah terima amalanku dan anak-anakku. In sha Allah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sempena bulan Ramadhan penuh berkah ini, kami masih buka pendaftaran untuk dropship ABDR
1. dropship makanan sunnah dan projek raya
2. dropship makanan sunnah dan telekung solat
3. dropship makanan sunnah dan produk islami
5 langkah mudah
-daftar
-blog jualan
-fanpage
-ambil komisyen
-urus pesanan pelanggan
tidak perlu
-simpan stok
-COD
-urus penghantaran
Bagi yang mahu dan ingin bersama jemaah kami, boleh mendaftar mana-mana pilihan, 1, 2, 3. Sudah sedia baru daftar ya.
PM saya  Mahizan Nani

Rabu, 18 Jun 2014

Petua Agar Anak Ikut Cakap Ibubapa



Petua Agar Anak Ikut Cakap Ibubapa 

1. Setiap pagi, sebelum pergi sekolah, anda berdiri di belakang anak dan kedua-duanya (anak dan ibu atau bapa) menghadap kiblat.

2. Letakkan kedua-dua telapak tangan ibu/ayah yang dirapatkan atas kepala anak tanpa sentuh kepala lebih kurang 1 inci dari rambut.

3. Bacakan al Fatihah dan Surah al-Insyirah (Alam-nash-rah) ... hingga habis.

4. Niat dalam hati mohon pada Allah: "Ya Allah permudahkanlah anak aku ini untuk belajar dan diterangkan hati, lembutkan hati dan ditetapkan iman dan mohon anak aku ini mendengar cakap ibu bapanya".

5. Kucup dahi anak dan biarkan dia pergi ke sekolah. Telapak tangan anda (ibu/bapa) ada aura dan gunakannya sebaik-baiknya.

Silakan SHARE untuk MANFAAT Bersama 


Sumber: fb Rumahtangga Harmoni Keluarga Bahagia

********************************************
Selamat datang peserta baru Jun 2014. Bergabung bersama kami 750 blog menuju 1000 blog, Ramadhan ini.

Boleh pilih mana-mana kelas berikut:
1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fanpage mula bisnes
3. Kelas beriklan mudah.my
4. Kelas penulisan ebook pertama
5. Kelas penulisan kreatif
6. Kelas telekung solat borong dan runcit
7. Kelas asas wordpress
8. Kelas mula bisnes makanan sunnah
9. Kelas mula bisnes projek raya
10. Kelas akaun online/offline
11. Tempahan blog bisnes 5 hari siap
12. Beriklan dengan kami di pautan 750 blog
13. Pendaftaran pengurus online/rakan niaga Akademi Bekerja Di Rumah.
Baca lebih banyak ulasan dan keterangan kelas di sini,http://akademibekerjadirumah.blogspot.com/
PM saya bila kalian sudah sedia 

Selasa, 27 Mei 2014

Salam Isra' Mi'raj 27 Rejab


Alhamdulillah..sekejap aje dah 27 Rejab 1435H. Semoga amalan puasa sunatku berjalan dengan lancar hari ini. Hari ini juga bermulanya cuti sekolah pertengahan tahun. Kalau ikutkan Iman dah 2 minggu cuti sekolah agama. Kesian Najwa, cemburu tengoknya abangnya bercuti, tapi dia tetap kena pergi sekolah TAJ yang berakhir hari ahad yang lalu. Sekadar peringatan untuk diri sendiri mengenai peristiwa Isra' Mi'raj. semoga Allah terima amalku didunia dan memberkatiku di akhirat. Ameen.


Semalam pagi, ada program Temusua di sekolah kebangsaan. kalau ikut masa mama kecil-kecil dulu, program seumpama itu dipanggil Hari Terbuka. maksudnya, pada hari itu para ibubapa harus pergi ke sekolah bertemu guru dan berbincang tentang prestasi anak-anak. Kalau dulu, mesti rasa berdebar-debar sebab takut cikgu mengadu pasal perangai mama di kelas kepada Abah dan takut kalau keputusan tak memberangsangkan. Tapi zaman sekarang, bile tengok Iman relaks jer, macam takde apa-apa berlaku. untungnya kenal Cikgu Habil, guru Disiplin dan Guru Besar, Cikgu Ghaffar siap lepak-lepak dengan diorg. Kata Guru Besar, Iman ni kuat mengadu tapi bagus sebab dia banyak idea dan berani keluarkan pendapat. Berdasarkan cerita daripada Cikgu Habil, tak ramai pelajar yang berani bergurau mesra dengan cikgu, tapi Iman siap main janggut cikgu Rosli lagi. Sayangnya masa temusua tu, Cikgu Rosli ada hal, jadi cuma berjumpa dengan Ustaz Farid dan Cikgu Firdaus, guru ganti. Dari cara bercakap dengan mereka, macam mereka tak berapa kenal Iman sgt. Cuma sayangnya prestasinya menurun sedikit kali ni walaupun masih tetap dapat 5A4B. Alhamdulillah dalam sukan pun dia aktif juga.

Lepas tu, pergi ke PraSekolah pula tengok Najwa. Dia dapat straight B (Baik) tapi tak cukup memuaskan hati lah kan. Cikgu kata, Najwa berubah menjadi semakin senyap, tak bising macam masa mula-mula dia masuk sekolah dulu. Huruf dah kenal cuma kadang-kadang terlupa. Tapi yang kelakar dia siap mengadu kat cikgu, katanya tak mahu mama kerja. Ala, kesiannya anak mama.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ada rakan-rakan yang bercuti hari ini, ada juga yang bekerja.
Tetapi kami di Akademi Bekerja di Rumah sentia buka pendaftaran.
Jadi sesiapa yang nak belajar buat blog, nak tempah blog atau nak join bengkel akaun boleh pilih mana-mana servis di bawah:
1. Kelas Asas blog dan penulisan} - online & offline
2. Kelas asas blog, fan page, mula bisnes} - online & offline
3. Kelas Asas Blog dan Penulisan Kreatif
4. Kelas belajar iklan mudah.my
5. Kelas asas urus akaun wahm/soho-daftar- Bengkel offline 14 Jun 2014
http://kelasonlineurusakaunbisneskecil.blogspot.com/
Pendaftaran akan ditutup pada 9 Jun 2014.
6. Kelas penulisan ebook pertama - online dan offline
7. Kelas Online Bina Blog Borong Telekung Solat terhad untuk 30 orang sahaja.
8. Pendaftaran pengurus online
9. Projek Duit Raya http://projekduithariraya.blogspot.com/
Pakej untuk bulan puasa, raya dan rumah terbuka. Stok sedia ada.

Servis yang kami ada:
1. Tempahan blog bisnes - - siap 3 hingga 5 hari.
2. Beriklan di SOHO Directory juga bersama pautan kami 700 blog
PM saya untuk sertai ABDR apabila sudah sedia.
Berminat untuk sertai kami? Hubungi saya melalui salah satu langkah mudah di bawah :

Untuk pendaftaran boleh hubungi saya Mahizan Nani.
atau emel terus ke mahizannani@gmail.com

Ahad, 18 Mei 2014

Selamat Hari Guru


Aduh, rasanya belum terlambatkan nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik terutamanya yang pernah mendidik saya hingga sampai ke tahap ini. Sebenarnya tahun ini awal sehari iaitu 15 Mei lagi saya sudah bantu anak sediakan hadiah untuk gurunya. Sebab kebetulan Hari Guru pada 16 Mei jatuh pada hari Jumaat, iaitu hari cuti bagi kami di Johor ni. Mulanya Iman excited nak hadiahkan guru kelasnya, Cikgu Rosli SEKOTAK KAPUR!! saya bagitahu Iman, kapur tulis cikgu boleh dapat percuma jer di sekolah, kemudian dia tukar fikiran nak bagi ROTAN pulak. Hehehe..kelakar jugak Iman ni. Finally saya belikan dia kad kosong dengan ucapan THANK YOU di luarnya. Sampai di rumah, saya bungkuskan kain pelikat dengan pembalut hadiah dan suruh Iman tulis apa yang dia nak ucap pada Cikgu Rosli..inilah hasilnya


Mulanya ibu saya tak setuju, katanya entah apa yang Iman tulis tapi pada saya, lebih baik biarkan dia tulis atas kreativiti dia sendiri. Kalau saya jadi cikgu, saya lebih gembira dapat kad begitu daripada kad yang bertulisan kemas (pastinya ibubapa yg tulis).. rasa ikhlas dari hati anak murid gitu..

~SELAMAT HARI GURU ~

################################################
PROMOSI EBOOK SUPER WAHM, SUPER MOM hanya RM25 sahaja!!!

Dapatkan hari ini, klik SINI.

Khamis, 1 Mei 2014

Alhamdulillah, hari ini 1 Mei 2014 bersamaan 1 Rejab 1435H. Cuti sempena hari pekerja dan bagi kami di Negeri Johor ni, dapatlah cuti 3 hari sampai sabtu. Mari baca doa ini bersama-sama..




Walaupun cuti hari pekerja, namun bagi kami surirumah/WorkAtHomeMom ni mana ada cuti. Tetaplah kerja sampai hujung nyawa..


Bagaimana Kelas Asas Blog Akademi Bekerja Di Rumah ini membantu kalian?:-

Modul tersedia dan mudah untuk difahami.
Bonus E Book Asas Blog sebagai rujukan.
Guru Online yang sedia membantu setiap masa.
Masa yang fleksible, tanpa tekanan, tanpa terkejar-kejar. (^_^)



KOMITMEN.KESUNGGUHAN.FOKUS & KONSISTEN
Itu yang diperlukan.
==============================



1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog, fan page dan mula bisnes
3. Kelas beriklan mudah.my 
4. Kelas penulisan ebook pertama (kelas premium)
5. Pendaftaran pengurus online / rakan niaga
6. Kelas belajar urus akaun bisnes kecil wahm soho, kelas terkini offline di Shah Alam
7. Kelas membina blog dan fanpage borong telekung solat serta dropship
8. Beriklan dengan kami http://sohodirectory.blogspot.com/

9. Tempah blog 3 hari siap


1. Kelas adalah fleksibel-
Peserta kami adalah kebanyakan suri bekerjaya dan surirumah ada juga jejak, secara online 100 peratus, ia fleksibel, boleh mula bila-bila masa. Ada 10 langkah tugasan untuk kelas asas blog dan penulisan, dan 16 langkah mudah untuk bina kedai online.



2. Kumpulan sokongan.
Selepas selesai semua tugasan, peseta akan di serap masuk dalam grup tertututup ademi bekerja di rumah. Dari situ peniaga boleh membina jaringan, peserta pula boleh mencari peluang-peluang baru untuk bina persahabatan dan sokongan.



3. Sangat sesuai surirumah yang baru mahu mula, tidak tahu urusniaga asas, tidak tahu buat borang tempahan, tidak tahu mahu mula dari mana, tidak ada produk, kami bantu sediakan produk.



4. Belajar membina kelompok sasaran untuk produk dan perkhidmatan yang bakal ditawarkan. Blog dan facebook adalah langkah paling asas dan mudah untuk kita belajar berjualan online. Ini sesuai bagi orang yang sibuk, surirumah yang pemalu.



5. Trek pemula. Bagi mahu mula bisnes secara sambilan atau sepenuh masa. Khususnya persediaan bagi surirumha yang tidak ada apa-apa asas. Kita mempunyai barisan pengajar di seluruh Malaysia, tidak ada had masa, kami menerima pendaftaran setiap hari.



6. Mula cabar diri. Tidak kira suri bekerja di rumah, atau suri bekerja luar rumah.



Berminat untuk bersama kami? Hubungi saya melalui salah satu langkah mudah di bawah :

Untuk pendaftaran boleh hubungi saya Mahizan Nani.
atau emel terus ke mahizannani@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Marilah kunjungi page saya di Uque Kids Station

Banyak pilihan baju-baju menarik untuk si comel anda

Saya sudah bermula, anda bila lagi???





Sabtu, 19 April 2014

Bengkel Offline Asas Akaun

Selepas kejayaan Akademi Bekerja Dari Rumah (ABDR) mengadakan kelas online untuk belajar asas akaun, kini kami maju melangkah setapak lagi dengan mengadakan bengkel offline asas akaun.

Elak kesalahan yang biasa dilakukan oleh pemula WAHM:-
-tidak ada rekod
-tidak tahu aliran kewangan
-tidak pandai jejak sumber
-tidak tahu menyimpan rekod





Bengkel Offline Asas Akaun akan diadakan khas buat mereka yang lebih suka untuk belajar secara berdepan dengan trainer.

Tempat terhad untuk 50 penyertaan sahaja.

Maklumat lanjut, klik sini.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MARI SHOPPING DI UQUE KIDS STATION


Sabtu, 8 Mac 2014

Petang hujung minggu yang damai..

         Sejak duduk semula di kampung ni, bila waktu pagi cuaca dingin sekali. Kalau tidur tak berselimut memang menggigil kesejukanlah. Tapi bila hari dah siang dan semakin petang, panas pula membahang sampai berpeluh-peluh dibuatnya walaupun duduk di dalam rumah. Tapi yang bagusnya, bila cuci pakaian tak perlu tunggu sampai ke petang, kain jemuran sudah kering dan boleh diangkat.
         Cuma bila di waktu cuti hujung minggu begini, kena selalu tengok-tengok ke mana anak-anak. Sejak Iman sudah pandai bawa basikal sendiri, langkahnya semakin panjang. Walau panas terik, tetap hilang merayau entah ke rumah jiran yang mana. Kawan-kawan pula ramai di sekeliling rumah, berbeza sungguh masa tinggal di SP dulu. Tadi pun terlepas pandang sekali, dengan Najwa sekali hilang. Tahu-tahu bila balik muka Najwa dah merah padam (maklumlah dia agak cerah orangnya, sekali kena panas macam tu lah). Mujur sempat tahan adiknya tadi, kalau tak mengikut jugalah si kecil itu ke mana abang dan kakaknya pergi. 
             Ini pun ada kesempatan nak update entry kat sini kerana Nisrina ikut nenek dan Pak Su ke Segamat. Kalau tidak ada sahajalah yang mengacau. Ini pun kerana mama larang mereka keluar dan suruh tunggu sehingga pukul 6 petang (sekurang-kurangnya cuaca dah agak redup sedikit) si kakak asyik tanya bila boleh keluar. Selepas 2 minggu kena paksa buat latihan kerana musim ujian, biarlah hari ini mereka bergembira sedikit. Budak-budak biasalah kalau tak dikawal, asyik nak main sahaja. Sekarang Iman dan Najwa tengah main Monopoly bersama. Bagus juga mereka ni, takdelah asyik nak menonton televisyen sahaja.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bekerja di rumah lebih fleksibel
Tarikan bekerja di rumah lebih fleksibel inilah yang membuatkan ramai individu yang mahu dan menyertai mereka yang sudah sukses bekerja dari rumah. Namun walaupun fleksibel, ia masih terikat dengan disiplin diri, komited, fokus, merancang matlamat dan dengan kata lain kemampuan berdikari dan berusaha tanpa bergantung kepada orang lain. Bekerja dengan fleksibel namun masih berada dalam lingkungan kumpulan sokongan.

Baca lagi di Ebook 101 Idea Homebased Bisnes.

Klik sini untuk tempahan.


Jumaat, 7 Mac 2014

MARCH MADNESS SALE!!!! UQUE KIDS STATION


Kedai online kami UQUE KIDS STATION kini menawarkan PROMOSI besar-besaran sempena bulan MARCH ini. 





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ingin tahu cara terbaik menjana wang dari rumah? Ada idea tapi tak tahu cara promosi? Dapatkan ebook Belajar Asas Blog dan 101 Idea Home Based Business dari kami..


PROMOSI EBOOK TELAH KEMBALI!!!
Dengan harga yang super super menarik ...
Beli 2 ebook tapi cuma bayar pd harga 1 ebook Sahaja..
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook 101 Idea Homebased Bisnes

Harga asal RM100

Anda hanya perlu bayar 
RM50 anda JIMAT RM50

Untuk sebarang informasi dan pembelian, PM Mahizan Nani





Rabu, 5 Mac 2014

Branding Yourself Strategies (Live Coaching)



Alhamdulillah.
Buat pertama kalinya, Akademi Bekerja Di Rumah akan menganjurkan seminar "Branding Yourself Strategies" secara LIVE Coaching oleh Guru Online Akademi Bekerja di Rumah. 

Pendedahan langkah-langkah "Branding Yourself Strategies" akan disampaikan oleh Puan Khairunnisa Hamzahara.

Yuran : RM350

Lokasi : 5 April 2014 (Melaka)
                6 April 2014 (Kuala Lumpur)
26 April 2014 (Kelantan)

Hanya terhad untuk 50 seat sahaja. 


Selain 2 ebook Bonus (Kelas Asas Blog dan Panduan Kediaman Pertamaku), terdapat juga tambahan bonus ebook Jana Wang Dari Rumah juga akan diberikan PERCUMA!

Untuk pendaftaran boleh hubungi saya Mahizan Nani.
atau emel terus ke mahizannani@gmail.com

Ujian Awal Tahun

           Hari ini sebenarnya dah masuk hari ke-3 anakanda Iman Haiqal menjalani ujian awal tahun Darjah 2. Subjek hari ni ialah Sains, Bahasa Inggeris dan Pendidikan Jawi. Semoga Iman dapat menjawab soalan ujian dengan baik, In Sha Allah. Doa mama sentiasa mengiringimu anakku.

jadual ujian awal tahun Iman
Peringatan buat mama sendiri, selepas ini kena bantu Iman sentiasa buat latihan matematik. Bila dah lama sangat tak buat latihan, otak pun berkarat sampaikan nak kira 3-3 pun lambat benar nak dapat jawapannya. 
           Satu perkara yang buat mama kesal, mama tak dapat nak ajar Iman Bahasa Arab sebab mama pun tak mahir. Contoh soalan ujian dan buku latihan yang ada pula takde translation. Macamana mama nak ajar? Ada tak ibu-ibu di luar sana yang menghadapi masalah yang sama dengan saya? Saya ingat lagi semasa taklimat awal tahun di sekolah lama dulu, cikgu-cikgu siap buat lawak supaya kami para ibu bapa ni belajar Bahasa Arab dengan anak. Kalau anak bijak, takpe lah. Sekarang cuma mampu berdoa agar Iman faham soalan Bahasa Arab tu dan boleh jawab dengan betul. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ingin tahu cara terbaik menjana wang dari rumah? Ada idea tapi tak tahu cara promosi? Dapatkan ebook Belajar Asas Blog dan 101 Idea Home Based Business dari kami..


PROMOSI EBOOK TELAH KEMBALI!!!
Dengan harga yang super super menarik ...
Beli 2 ebook tapi cuma bayar pd harga 1 ebook Sahaja..
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook 101 Idea Homebased Bisnes

Harga asal RM100

Anda hanya perlu bayar
RM50 anda JIMAT RM50

Untuk sebarang informasi dan pembelian, PM Mahizan Nani

Sabtu, 1 Mac 2014

1 Mac..Harijadi Pak Su..

            Hari ni hari ulangtahun kelahiran adik bongsuku Aidil a.k.a Pak Su. Maknanya dah masuk 1 Mac. Semoga sentiasa berada dalam lindungan Allah dan belajar rajin-rajin supaya dapat berbakti pada mak dan abah nanti ya.
               Kebetulan pula adik perempuanku pun balik ke kampung malam semalam. Jadi hari ni bolehlah buat acara makan-makan yang best sikit. Cuma, disebabkan rumah tengah under renovation buat masa ni, agak terbatas jugaklah nak buat apa-apa sebab ada pekerja binaan kat rumah. Rumah tengah berdebu. 
       Alhamdulillah, hasil kerja-kerja buat bisnes online sejak 2 minggu lepas telah mendatangkan hasil. Syukurlah, walaupun tak banyak mana sekurang-kurangnya boleh juga tampung belanja harian. Insha Allah, bulan Mac ini akan ku cuba menggandakan usaha buat sale lebih banyak. Terima kasih Emi, kerana percaya kepada sahabatmu ini. Jasamu akan ku kenang sampai bila-bila. Syukran Jazilan.

Jumaat, 28 Februari 2014

Harga LELONG Promosi PENGHABISAN STOK!!!!


  
 Kami menjual pakaian kasual, pyjamas dan aksesori kanak-kanak yang cantik dan harga berpatutan.

Sekarang online shop kami mengadakan PROMOSI PENGHABISAN STOK (STOCK CLEARANCE). SIAPA CEPAT DIA DAPAT!!!!
Sila layari dan like fanpage kami Uque Kids Station untuk mendapatkan harga runtuh kami.



Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut, sila pm https://www.facebook.com/messages/uquekidsstationii




LELONG!!! HANYA RM10 SEHELAI!!!**jom cuci mata  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tip Menulis di Blog

Jangan menulis syok sendiri-jika mahu blog suka disinggah pembaca.

Selalu kita, apabila memulakan blog dan ada perasaan teruja mahu menulis dan berkongsi apa sahaja. 



Kita tidak kisah perkara berikut.

- Tulis dengan bahasa tunggang langgang, akibatnya ia persepsi pertama pembaca kepada blog kita.
-Walaupun tidak menggunakan Bahasa Melayu penuh dan terlalu akademik, tulis dengan santai dan guna bahasa yang betul. Ia menjadikan blog kita penuh informasi dan suka untuk dibaca berulang kali.
-Tulis setiap hari dan ia adalah catatan harian. Lama-kelamaan ia menjadi satu kisah perjalanan diri kita dan juga keluarga. Pengalaman dan kepakaran kita itu,
tidak ada pada orang lain. Itulah uniknya kita dan boleh disampaikan dalam bentuk bersahaja. Ia adalah perkongsian pengalaman yang menarik.
-Jaga bahasa, jaga tatabahasa, tulis ringkas dan santai. Itu kata kunci untuk blog yang suka dikunjungi pembaca.
Sumber: Ebook Asas blog

PM saya untuk dapatkan ebook asas blog.
Harga RM50.

Untuk lebih jimat beli Pakej Mula Bisnes Makanan.
Pakej 3 ebook.
Harga PROMOSI hanya RM100 (Jimat RM30)
1. Ebook 101 Idea Homebased Bisnes.
2. Ebook 101 Idea Bisnes Makanan.
3. Ebook Asas Blog.



Klik sini untuk tempahan 
http://ebooknanicintailmu.blogspot.com/p/bagi-membuat-pembayaran-s-ila-bank-in.html



Ahad, 23 Februari 2014

Petua menangani karenah anak menyiapkan kerja sekolah

Boleh dikatakan hampir setiap hari setiap ibubapa akan berdepan dengan masalah ini. Mungkin pengalaman setiap ibubapa berbeza, begitu juga saya. Masalah lebih kritikal bila melibatkan anak lelaki kerana minatnya lebih bertumpu pada video games mahupun rancangan televisyen. Berbeza dengan anak perempuan saya, dia menunjukkan minat yang cukup tinggi terhadap buku dan pelajaran. Jadi, tanpa disuruh, dia sendiri mencari buku untuk dibaca.

Kadang-kadang kita berperang untuk menyuruh anak menyiapkan kerja sekolah. Puas pujuk secara lembut, masih tak berkesan dan akhirnya suara kita mula bernada tinggi, mengugut dan sebagainya atau lebih teruk lagi memukul dan merotan. 

Pada pendapat saya, tidak perlu sampai merotan untuk menyuruh anak menyiapkan kerja sekolah yang diberi oleh guru. Semakin kita berkeras, semakin anak bencikan kerja sekolah. Justeru, bagaimana untuk menarik minat anak supaya sukakan kerja sekolahnya? Di bawah ini ialah beberapa petua yang boleh dilakukan oleh ibu bapa untuk menggalakkan anak menyiapkan kerja sekolah tanpa perlu bertegang urat.

1. Beri perhatian kepada ritma anak dan membantunya mencari masa yang sesuai untuk memulakan kerja sekolahnya. Sesetengah kanak-kanak mampu melakukan kerja rumah selepas balik dari sekolah, manakala yang lain perlu berehat lebih lama sebelum memulakannya.  Tetapkan jadual untuk membuat kerja sekolah pada masa yang dipersetujui oleh anak dan ibu bapa. Apa sahaja masa yang kita dan anak pilih, jadikannya rutin dan bantulah anak untuk mengikuti jadual tersebut.

2. Ketahui bagaimana tabiat belajar anak. Ibu bapa perlu mencari dan mengetahui cara anak belajar. Sebagai contoh, sesetengah kanak-kanak belajar mengeja perkataan dengan menulis dan ada juga kanak-kanak belajar mengeja perkataan dengan menutup mata mereka dan membayangkan perkataan tersebut. Persekitaran juga penting. Sesetengah kanak-kanak mungkin ingin mendengar muzik yang perlahan ketika membuat kerja sekolah manakala yang lain perlukan persekitaran yang sunyi dan senyap.

3. Membantu anak membuat pelan (jika banyak kerja sekolah yang perlu diselesaikan). Contohnya, setiap mata pelajaran, ada kerja rumah yang diberi oleh guru. Utamakan kerja sekolah yang perlu dihantar segera. Jika suatu mata pelajaran itu mempunyai banyak soalan yang perlu disiapkan dan guru memberi masa (mungkin dua hari) untuk menyiapkannya, maka bantulah anak untuk membahagikan kerja sekolah tersebut, separuh soalan pada hari pertama dan separuh lagi pada hari kedua.

4. Elakkan daripada membuat kerja sekolah untuk anak sebaliknya sentiasa bersedia apabila anak perlukan pertolongan. Kemungkinan anak tidak faham soalan dan memerlukan penerangan, maka ibu bapa hendaklah bersedia untuk membantu. 

5. Elakkan sesuatu yang boleh mengganggu dan mengalih perhatian anak. Tutup TV, komputer dan sebagainya kecuali jika kerja sekolah itu memerlukan anak menggunakan komputer dan ibu bapa perlu memantau penggunaannya.

6. Menyediakan keperluan anak seperti alat tulis, kertas, buku latihan, buku rujukan dan sebagainya. Anak juga perlu rehat (10-15 minit) di antara kerja sekolah yang perlu disiapkan tetapi tentukan pada waktu rehat ini, mereka tidak menonton tv, membuka komputer dan lain-lain gajet. Ibu bapa seeloknya mengajar anak membuat regangan dan latihan pernafasan untuk mereka sentiasa berasa segar dan bertenaga.

7. Sentiasa memberi dorongan dan sokongan kepada anak. Elakkan daripada berleter. Beri pujian terhadap usahanya untuk menyiapkan kerja sekolah pada waktu tertentu.

8. Berbincang dengan guru yang mengajar anak (jika kita rasakan terlalu banyak kerja sekolah yang diberi setiap hari). 

(Sumber: http://ibubapacemerlang2012.blogspot.com)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nak borong baju anak ? Lawati kami di Uque Kids Station

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Masih mencari idea untuk memulakan bisnes dari rumah? Dapatkan ebook terhangat di pasaran sekarang juga. PM saya untuk pembelian ebook.

Mohon isi Borang Tempahan untuk pembelian.


Sebarang pertanyaan dan kemusykilan hubungi saya melalui:

Emel: mahizannani@gmail.com
SMS/whatsapp: 012-349 5295
Facebook: Mahizan Nani
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...